BETALINGEN & TARIEVEN 2019

 

Rechtstreeks declareren

Door de wijzigingen bij de verzekeringen en de vele administratieve werkzaamheden die daarmee gemoeid zijn, hebben wij besloten om vanaf Januari 2017 uw nota door te sturen naar Famed. Famed declareert dan rechtstreeks via uw verzekering het bedrag waarvoor u verzekerd bent. Het is afhankelijk van uw verzekeringspakket wat er vergoed wordt. Vraag daarom altijd om een begroting en controleer dit voor de behandeling bij de verzekeraar.) Voor alle kosten die niet vergoed worden ontvangt u dan een rekening van Famed. U kunt het verschuldigde bedrag dan naar hen overboeken. Dit in opdracht verzenden en innen van facturen heet ‘factoring’. Dankzij factoring hebben wij minder administratie en dus meer tijd voor u als patiënt. Voor meer informatie zie de website: //www.notavanfamed.nl

 

Famed

Uw nota wordt verzorgd door de factoringmaatschappij Famed. Dat houdt in dat wij de nota sturen naar Famed, en dat u uw nota ontvangt van Famed of uw verzekeringsmaatschappij. De route is in principe zo: Famed-> verzekeringsmaatschappij.
De verzekeringsmaatschappij betaalt Famed voor het verzekerde deel. Famed stuurt u een nota voor het resterende bedrag.
Dit kan afwijken per persoon.
a. Omdat u heeft aangegeven dat u de nota eerst zelf thuis ontvangen wilt.
b. Uw verzekeringsmaatschappij de nota van Famed niet accepteert.
c. Als uw gegevens niet juist zijn doorgegeven aan ons.
In al deze gevallen krijgt u de nota thuis gestuurd van Famed en dient u deze binnen het betalingstermijn te betalen.
Als u vragen heeft over de nota kunt u Famed bereiken op www.famed.nl of telefonisch van 8.00 uur tot 18.00 uur 0900-0885 ( 15 eurocent per minuut ).
De tandarts zet zich in voor een goede zorg bij de behandeling van uw gebit. Daarbij geven wij garantie op de door ons geplaatste tandtechniek, waaronder kronen.
De tandartsrekening is opgebouwd uit de verschillende verrichtingen tijdens de behandeling. Op de rekening staat elke verrichting omschreven met een code en de datum waarop de behandeling is uitgevoerd. Deze tarieven vindt u hieronder met daarbij een uitleg over de betekenis van de codes. Voor behandelingen boven de € 150,- kunt u vooraf een begroting vragen bij uw behandelaar.

 

Tarievenlijst

Hieronder vindt u een lijst van prestaties, codes en tarieven vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. De tarievenlijst geldt van 1 januari 2019 t/m 31 december 2019.

Download hier de tandartstarievenlijst 2019