Implantologie / kronen

Tandheelkundige implantaten, een fijne en gave oplossing!

Ontbreken van tanden of kiezen heeft altijd een grote impact. Uw uiterlijk en functioneren kan beïnvloed worden en daarmee uw psychologisch en sociaal welzijn. Wanneer een tand of kies verloren gaat, is niets fijner dan herstel naar een mooie esthetische vaste situatie die aanvoelt als vanouds.

Een los zittend en uitneembaar ‘plastic’ plaatje of volledige prothese voelt onnatuurlijk aan en geeft minder zelfvertrouwen dan vaste, niet uitneembare tanden en kiezen.

Gelukkig zijn er al bijna 50 jaar tandheelkundige implantaten, schroeven van titanium, waar het bot van de kaak aan vastgroeit. Implantologie heeft een sensationele ontwikkeling doorgemaakt waardoor het nu mogelijk is om alle tandheelkundige problematiek van ontbrekende gebitselementen mooi en vastzittend op te lossen.

Welke oplossingen zijn er met tandheelkundige implantaten?

  • Eén implantaat met kroon voor 1 ontbrekende tand of kies.
  • Meer implantaten voor een vaste brug.
  • 4, 6 of soms 8 implantaten voor een volledige vaste brug.
  • 2, 4 of 6 implantaten als houvast voor een vastklikkende volledige ‘overkappingsprothese’.

Eén implantaat met kroon voor 1 ontbrekende tand of kies:

Wanneer een tand of kies verloren gaat werd die voorheen verwijderd en meestal een tijdelijke uitneembare oplossing geplaatst. Overleg éérst met onze implantoloog. Bijna altijd kan direct na het verwijderen van de tand of kies, met de huidige techniek, een implantaat worden geplaatst met tijdelijke kroon. Na enkele maanden vastgroeien in het bot, krijgt u de definitieve kroon. U loopt niet meer met een tijdelijk plaatje, uw bot slinkt minder en het tandvlees blijft mooier op z’n plaats. Deze implantaatbehandeling is volgens het ‘MeteenDoor’ principe.

Dus, altijd éérst naar onze implantoloog bij dreigend tandverlies!

Meerdere implantaten voor een vaste brug.

Gaan meer tanden of kiezen verloren? Ga dan ook éérst naar onze implantoloog, bespreek daar de problematiek en mogelijkheden.

Meestal zijn implantaten, na vastgroeien, voorzien van een vastgeschroefde, niet uitneembare, brug de beste oplossing. Afhankelijk van botvolume kunnen ook deze implantaten tegenwoordig vaak direct na het ‘trekken’ van de tanden worden aangebracht/ingeschroefd met meteen ook een tijdelijke brug en later de definitieve brug.

4, 6 of meer implantaten voor een volledig vaste, niet uitneembare, brug.

Het is voor de meeste mensen dramatisch wanneer de laatste eigen tanden en kiezen verloren dreigen te gaan. Het heeft een grote impact op het zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Niets is fijner dan nieuwe tanden die vast en niet uitneembaar in de mond zitten.

In onze klinieken hebben wij al jarenlang ervaring met de zogeheten: All-on-4 of All-on-6 behandelmethode.

Na een grondig zorgplan en planning worden op de behandeldag al uw resterende tanden en kiezen verwijderd. Er worden per kaak 4 of 6 implantaten geplaatst en enkele uren later gaat u met een vaste, niet uitneembare, tijdelijke brug op deze implantaten weer naar huis. U kunt ’s avonds voorzichtig uit dineren. Na enkele maanden vastgroeien van de implantaten in het bot van de kaak wordt de definitieve ‘vol-keramische’ brug op maat gemaakt. U heeft weer prachtige vaste, niet zelf uit te nemen tanden en kiezen.

Implantoloog

Wilt u weten wat voor u de beste oplossing is? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek via onderstaande button.

Patrick Hagen
Patrick Hagen
1673679416
Fantastische mondzorg daar! Voor alles kun je daar terecht inclusief operaties, controles, protheses, noem het maar op.AL het personeel is bijzonder vriendelijk
Alles goed gegaan, beter dan verwacht. Goede service en verzorging.
Heel blij met de implantaten die ik heb laten plaatsen.De behandeling was pijnloos, en het gebit zit perfect.Ik zou het iedereen aanraden .
js_loader