KINDERTANDHEELKUNDE

Binnen Tandheelkundig Centrum Udenhout besteden wij extra zorg en aandacht aan kinderen.

Door de juiste benadering bij het behandelen van kinderen kom je vaak tot een zeer goed resultaat. Het is tenslotte van het grootste belang dat een bezoek aan de tandarts voor een kind leuk is en leuk blijft.

Onze gedifferentieerde tandartsen kunnen via (angst) coaching het kind geruststellen, het vertrouwen winnen en de behandeling in zijn taal uitleggen. Zoals van een halfjaarlijkse controle, een poetsinstructie, een laklaagje, maar ook het vullen van een gaatje. Bij Tandheelkundig Centrum Udenhout ligt onze focus allereerst op de preventie (het voorkomen) van gaatjes.

Vanaf welke leeftijd naar de tandarts?

Neem uw kind het liefst mee naar de halfjaarlijkse controle als het eerste tandje doorkomt. Dit bezoek aan de praktijk zit in de basisverzekering en is voor iedereen verzekerd tot 18 jaar zonder eigen bijdrage en eigen risico bijbetaling. Dus al gaat u zelf, als ouder, niet naar de tandarts of heeft u geen tandartsverzekering, uw kind komt gewoon in aanmerking voor deze methode ook zonder extra tandartsverzekering.

GEWOON GAAF

Het streven van onze praktijk is iedereen de kans te geven met gave tanden oud te worden. Om dit te realiseren is het van het grootste belang op jonge leeftijd met het voorkomen van gaatjes te beginnen.

Om dit te  bereiken is Tandheelkundig Centrum gestart met een relatief nieuwe behandelmethode genaamd “ Gewoon Gaaf” .

Gewoon Gaaf is een cariëspreventiemethode voor ieder individueel kind van 0 tot 18 jaar en zijn ouders/verzorgers. De preventiemethode laat ouder en kind inzien wat de eigen invloed is op het ontstaan en vooral het voorkomen van cariës. Uit recent wetenschappelijk onderzoek in Nederland (dr. Erik Vermaire 2013) blijkt dat de Gewoon Gaaf-methode tot 70% minder caviteiten kan leiden. Dit kan door een speciale methode die een tiental jaar geleden in Denemarken is gestart. In Nederland heeft deze methode de naam “Gewoon gaaf” gekregen. Met deze methode wordt per individueel kind bekeken wat de kans is op gaatjes en tandvleesproblemen. Per kind  stelt de tandarts, preventieassistent of mondhygienist een plan op om gebitsproblemen te voorkomen. Dit plan wordt natuurlijk ook met het kind en ouder goed doorgenomen.

En wie dit plan goed volgt, zal minder gaatjes hebben en een “Gewoon gaaf” gebit behouden. Super gaaf,toch!

Ik wil graag starten met “Gewoon gaaf”

Maak een afspraak via Tel: 013 820 02 23

Wilt u meer weten over “Gewoon gaaf”?

Wilt u meer weten of deze fantastische methode dan kunt u op de “Gewoon Gaaf” site van het Ivoren Kruis meer informatie lezen. Op deze site van het Ivoren Kruis staat een goede uitleg over het programma “Gewoon Gaaf” waar zij mee begonnen zijn.