Wist je dat: tandheelkunde vergoed wordt tot 18 jaar?

Wist je dat: tandheelkunde vergoed wordt tot 18 jaar?

Maar liefst 25 procent van de Nederlanders is bang voor de tandarts. Bij 800.000 Nederlanders is er zelfs sprake van een tandartsfobie. Des te belangrijker om al op jonge leeftijd met het voorkomen van gaatjes te beginnen. En dat kost niets, want een groot deel van de tandartskosten voor kinderen tot 18 jaar wordt vergoed door de basisverzekering, en dat gaat zelfs niet ten koste van je eigen risico.

Veel tandartskosten voor kinderen vergoed

De basisverzekering dekt heel veel van de tandartskosten voor kinderen en jongeren tot 18 jaar. Van de jaarlijkse controle – of meerdere controles per jaar als de tandarts dat nodig vindt – tot incidentele consulten, van tandsteen verwijderen, vullingen en de tanden sealen tot een fluoridebehandeling, van het meeste röntgenonderzoek tot tandvleesbehandelingen en van verdovingen tot behandeling van kaak- en kauwklachten, de meeste tandartskosten worden vergoed door de basisverzekering.

Aanvullende verzekering

Voor de kosten die de basisverzekering niet vergoedt – zoals het aanmeten van beugels door de orthodontist, het aanbrengen van kronen, bruggen, implantaten of gedeeltelijke protheses –, is het mogelijk om een aanvullende zorg- of tandartsverzekering af te sluiten. Maar door op jonge leeftijd met het voorkomen van gaatjes te beginnen, geef je je kind de kans met gave tanden – en zonder angst voor de tandarts – oud te worden. Dat begint met het zorgvuldig poetsen van de tanden en kiezen met fluoridetandpasta. Bij onze praktijk ligt de focus dan ook op het voorkomen van gaatjes. Zowel bij de periodieke controle, een poetsinstructie, een laklaagje, maar ook bij het vullen van een gaatje, leggen we in begrijpelijke taal precies uit wat we doen om zo het vertrouwen van het kind te winnen. Door te zorgen dat het gebit goed schoon blijft, al vanaf het eerste tandje, geven we iedereen de kans met gave tanden oud te worden.

Meer weten?

Wil je ook graag oud worden met een gezond gebit? Schrijf je gerust in bij onze praktijk.